torstai 30. elokuuta 2012

Koirakoriste hääkakkuun

Tämä hauveli on jo parin vuoden takaa ja se pääsi matkustamaan Kuusamoon asti entisen koulukaverini hääkakun koristeeksi pari kesää sitten. :)




maanantai 27. elokuuta 2012

Kaikkea sillä marsipaanilla voikin tehdä... :D

Taiteilin ukkokullan käteen yks ilta tollasen melko reippaan kokosen avohaavan. Haavan tein marsipaanista ja elintarvikeväristä. ;)



perjantai 24. elokuuta 2012

Tissikakku

Selailin vanhoja kakkukuvia ja löysin tällaisen. ;) Tää on ensimmäisiä tissikakkuja mitä oon tehny. Ja sen sai pari vuotta sitten lahjaksi mieheni pikkuveli kun täytti 18. :D





tiistai 21. elokuuta 2012

Halloween koriste

Tämän koristeen tein pari vuotta sitten Halloweenin aikoihin. Muistelen, että koriste ois muulta osin marsipaania, mutta puukon musta osa sokerimassasta. Lisäksi puukon terä on tomutettu hopealla kimalletomuvärillä sekä kättä viimeistelin tomuväreillä.



tiistai 14. elokuuta 2012

Vauvakoriste

Tällainen vauvakoriste syntyi tulevaan ristiäis/hääkakkuun. <3 Tää vauvojen teko on kyllä mun mielestä ihan parasta! ;) 
Koristeeseen käytin marsipaania sekä vaahtismassaa ja valkoista kimalletomuväriä. Sormukset tein myöskin vaahtismassasta ja maalasin ne syötävällä kultamaalilla. Vauvan muotoilin käsin marsipaanin ja vaahtismassan sekoituksesta ja sävyttelin sitä hieman tomuväreillä.









sunnuntai 12. elokuuta 2012

Nalle Puh ja Ihaa

Nallepuh aiheista kakkua toivottiin, muuten sain vapaat kädet. :) Mielestäni tästä kakusta jäi puuttumaan jotain.. Tuon liukurinkin tein ja lisäsin ihan viime tipassa, koska kakku oli jotenkin alastoman näkönen. Vaan ei sekään tainnu paljon tilannetta korjata. :) Noh, toivotaan, että sankari kuitenki tykkäs!

Koristeet kakkuun tein jo aiemmin ja ne ovat suurimmaksi osin vaahtokarkinmakuista massaa, ainoastaan mustat osat tein Sallisen mustasta marsipaanista (kiva että sitäki saa nykyään kaupan hyllystä, tai siis ei täältä meijän tuppukylästä, mutta tuolta isommista kaupoista. ;) Eipähän tarvi aina netistä tilata!) Päällinen on myös jälleen kerran kaulintamassaa. Pinnalle ripottelin syötävää kimalletta sekä lumihiutaleisiin töpöttelin valkoista ja sinistä kimalletomuväriä. Lumipallot on irtokarkkihyllystä löytyneitä toffeepalloja. Kakun sisältä löytyy banaanisiivuja ja mansikkarahkaa.












Suklaista ötökkäkakkua

Jälleen kerran tuli tehtyä suklaakakkua, tällä kertaa tämännäköisellä koristuksella. :D Koristeet tein kaulintamassasta sekä marsipaanista ja hiekka on keksinmurua. Sisällä kakussa oli valkosuklaamoussea ja banaania. Suklaakuorrutuksen alle laitoin ohuesti appelsiinimarmeladia, josta siivilöin pois kuorenpalat.


Muumikakku

Minulta pyydettiin parin päivän varoitusajalla muumikakkua pienen pojan synttäreille. Kiire tuli, mutta tällaisen sain tehtyä. :) Päällinen on vaahtokarkinmakuista massaa, koristeet osaksi marsipaania ja osaksi vaahtokarkinmakuista massaa. Kukkasiin käytin lisäksi myös kullanvärisiä sokerihelmiä. Sisältä löytyy mansikkamoussea ja banaanisiivuja. 







Hevisaurus

Hevisaurus kakkua toivottiin. Täytteeksi kakkuun laitoin suklaamoussea ja toiseen väliin mansikkasiivuja sekä mansikkamoussea. Päällä kaakaolla maustettua kaulintamassaa ja reunoilla Flora Vispiä. Koriste on suurimmaksi osaksi marsipaania, mutta käytin siihen myös vaahtokarkinmakuista massaa.

Tässä kuvassa koriste lähemmin...


...Ja tässä kakku valmiina! :)

perjantai 10. elokuuta 2012

Viivi & Wagner

Hääkakkua koristamaan toivottiin Viiviä ja Wagneria. Koriste on karkkimassaa ja marsipaania.








maanantai 6. elokuuta 2012

Hääkakut


Rakkaan siskoni häitä tanssittiin viime viikonloppuna. Sain tehdä häihin kakut, jotka suunniteltiin yhdessä morsiamen kanssa. <3 Päällinen kakuissa vaahtokarkinmakuista massaa, jonka alla voi-sokerikreemi ja täytteenä tuoreita mansikoita ja kerma-rahkaseos. Koristeet vaahtismassaa ja marsipaania. 


<3 Onnea vielä Katri ja Janne! <3






Hääkakun koriste lähemmin

<3 Herra ja Rouva Kupiainen <3

Huomatkaa Ainot ja Reinot! :D <3